۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۰
کد خبر: ۶۰۴۱۴۳

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۴ اردیبهشت | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۴ اردیبهشت | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار
هیأت وزیران در جلسه امروز خود، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران را موظف به خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان با نرخ تضمینی کرد.
به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۴ اردیبهشت ماه ۹۸ به شرح ذیل است:

افزایش ۹۱۹ واحدی شاخص بورس تهران
 
بر اساس اطلاعات شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه پس از افتی که در روز گذشته پیدا کرده بود، روند صعودی به خود گرفت و ۹۱۹ واحد تقویت شد و به نقطه ۲۰۳ هزار و ۷۷۷ واحد رسید.

شاخص کل با معیار هموزن با ۵۱۶ واحد تقویت به رقم ۴۱ هزار و ۱۰۷ واحد رسید. امروز معامله‌گران بورس اوراق بهادار تهران بیش از ۷.۳ میلیارد برگ بهادر، اوراق و حق تقدم در قالب ۲۸۷ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۲۰۰ میلیارد تومان دادوستد کردند.

ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران امروز به بیش از ۷۸۰ هزار میلیارد تومان رسید.

امروز شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۲۶۵ واحد رشد کرد و به رقم ۵۸ هزار و ۷۲۷ واحد رسید. شاخص قیمت با معیار هم‌وزن با تقویت ۳۶۰ واحد به رقم ۲۸ هزار و ۶۴۲ واحد رسید.

شاخص آزاد شناور با تقویت ۱۴۴۴ واحد به رقم ۲۳۰ هزار و ۳۱۰ واحد رسید. شاخص بازار اول بورس با تقویت ۸۲۷ واحدی به رقم ۱۵۲ هزار و ۹۰۷ واحد و شاخص بازار دوم بورس با افزایش ۱۱۲۵ واحد به رقم ۳۹۲ هزار و ۶۴۱ واحد رسید.

امروز نماد‌های کگل، وبصادر، وتجارت، بفجر، بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس داشتند و نماد‌های پارسان، فارس، ومعادن بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس داشته‌اند.

نماد‌های پربیننده بورسی امروز مربوط به بانک تجارت با قیمت هر سهم ۴۳۳ ریال، بانک ملت با قیمت هر سهم ۳۰۸۹ ریال، سایپا با قیمت هر سهم ۱۲۶۸ ریال، پارس‌خودرو با قیمت هر سهم ۱۰۵۲ ریال، ایران‌خودرو با قیمت هر سهم ۴۲۷۷ ریال، های‌وب با قیمت هر سهم ۶۱۲۳ ریال و گروه مپنا با قیمت هر سهم ۵۳۳۳ ریال پربیننده‌ترین نماد‌های بورس را تشکیل می‌دهند.

بنا به این گزارش، امروز در فرابورس ایران نیز شاخص کل تقویت شده و با افزایش ۱۳ واحد به رقم ۲۴۹۳ واحد رسید. ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۴۴ هزار میلیارد تومان رسید. امروز معامله‌گران فرابورس ایران بیش از یک میلیارد سهم اوراق بهادار و حق تقدم در قالب ۱۳۲ هزار نوبت معامله و به ارزش ۴۳۰ میلیارد تومان دادوستد کردند.

امروز نماد‌های دماوند، هرمز، کگهر، کرمان، سرچشمه، بزاگرس بیشترین اثر تقویتی را در شاخص فرابورس داشته و نماد مارون بیشترین اثر کاهشی در این شاخص را بازی کرده است.

امروز نماد‌های پربیننده فرابورسی مربوط به شرکت‌های ذوب آهن اصفهان با قیمت پایانی هر سهم ۱۵۹۹ ریال، گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی با قیمت پایانی هر سهم ۴۶۹۳ ریال، تجارت الکترونیک پارسیان کیش با قیمت پایانی هر سهم ۶۳۵۵ ریال، صنایع کاغذ پارس با قیمت نهایی هر سهم ۴۲۲۲ ریال، نیروگاه زاگرس کوثر با قیمت نهایی هر سهم ۳۲۴۰ ریال، ریل پرداز سیر با قیمت هر سهم ۱۷۱۹ ریال، سرمایه گذاری مسکن تهران با قیمت پایانی هر سهم ۱۵۰۸ ریال، نماد‌های پربیننده فرابورس ایران بودند.

امروز اصلاحیه در مورد پیام بازگشایی نماد معاملاتی فولاژ از سوی ناظر بازار ارائه شد.

همچنین با پیام ناظر بازار توقف نماد معاملاتی نبروج، بازگشایی نماد معاملاتی فولاژ، اطلاعیه‌ای در مورد حق تقدم‌های استفاده‌نشده دسبحا، حراج مجدد نماد معاملاتی وملی، توقف نماد خلنت۱، به علت تغییرات بیش از ۵۰ درصدی قیمت، وقفه معاملاتی در نماد سکرد۱ به علت تغییرات بیش از ۲۰ درصدی قیمت و حراج مجدد نماد‌های معاملاتی وآذر، زپارس، ومعادنح در بورس تهران روی داد.
___________________________

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز
 
امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید با نوسان جزئی نسبت به آخرین قیمت‌های روز قبل در قیمت ۴ میلیون و ۸۴۶ هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم ۴ میلیون و ۶۷۵ هزار تومان معامله می‌شود.

در بازار آزاد هر قطعه نیم سکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۶۴۵ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۷۱۹ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۹۵۹ هزار تومان فروخته می‌شود.

سکه تمام‌بهار آزادی ۴ میلیون و ۸۴۶ هزار تومان
سکه‌بهارآزادی طرح قدیم ۴ میلیون و ۶۷۵ هزار تومان
نیم‌سکه بهارآزادی ۲ میلیون و ۶۴۵ هزار تومان
ربع‌سکه یک میلیون و ۷۱۹ هزار تومان
سکه‌گرمی ۹۵۹ هزار تومان

قیمت طلای ۱۸ عیار هم ۴۳۴ هزار و ۴۰۰ تومان ارزش‌گذاری شده است، هر مثقال طلا نیز با قیمت یک میلیون و ۸۸۷ هزار تومان در بازار تهران معامله می‌شود. ضمن آنکه هر اونس طلا در بازار‌های جهانی با قیمت ۱۲۶۹.۹ دلار معامله می‌شود.

قیمت هر‌گرم طلای ۱۸‌عیار ۴۳۴ هزار و ۴۰۰ تومان
قیمت هرگرم‌طلای ۲۴ عیار ۵۸۰ هزار و ۲۰۰ تومان
قیمت هر‌مثقال طلا یک میلیون و ۸۸۷ هزار تومان
قیمت‌اونس‌طلا ۱۲۶۹.۹ دلار

صرافی‌های بانک‌ها هم‌اکنون قیمت دلار را برای فروش به مردم نسبت به آخرین قیمت‌های روز بدون تغییر ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان خریداری می‌کنند.

قیمت دلار ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان
قیمت یورو ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان
قیمت درهم ۳ هزار و ۷۹۸ تومان
قیمت پوند انگلیس ۱۸ هزار و ۱۸ تومان

برهمین‌اساس طی روز جاری قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها، ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان است.
___________________________

وزیر اقتصاد وارد پکن شد
 
فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان صبح امروز (چهارشنبه) در رأس یک هیأت اقتصادی برای حضور در اجلاس بین المللی یک جاده - یک کمربند وارد پکن شد.

دومین اجلاس بین المللی سران «یک جاده - یک کمربند» هفته جاری و با حضور بیش از پنج هزار مهمان خارجی از ۱۳۷ کشور از جمله ۳۷ تن از رؤسای جمهور و نخست وزیران این کشور‌ها و ۱۵۰ وزیر در پکن برگزار می‌شود.

«شیء جین پینگ» رئیس جمهور خلق چین سال ۲۰۱۳ میلادی در جریان دیدار خود از قزاقستان و اندونزی، به ترتیب پیشنهاد ساخت کمربند اقتصادی جاده ابریشم و ساخت راه ابریشم دریایی در قرن بیست و یکم را مطرح کرد که این طرح در نهایت با عنوان یک جاده - یک کمربند به جهان معرفی شد.

این پروژه در ابتدا با سرمایه گذاری بیش از یک هزار میلیارد دلار توسط چین آغاز شد و تا کنون ۱۲۴ کشور و ۲۹ سازمان بین المللی موافقت نامه همکاری با چین در مورد این طرح را امضا کرده‌اند.

گفتنی است، دومین کنفرانس بین المللی یک جاده - یک کمربند روز‌های ۵ تا ۷ اردیبهشت در پکن برگزار می‌شود.
___________________________

تمهیدات دولت برای خرید تضمینی گندم در سال ۹۸ اعلام شد

هیات وزیران در جلسه امروز- چهارشنبه- که به ریاست حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری برگزار شد، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران را موظف به خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان با نرخ تضمینی کرد.
 
با تصویب هیات وزیران، وزارت جهاد کشاورزی موظف شد نسبت به ثبت مشخصات کشاورزان گندم کار و حداکثر مقدار محصول قابل عرضه توسط هر کشاورز در فصل برداشت براساس سطح زیرکشت آنان و پیش بینی میزان تولید هر منطقه و درج در سامانه خرید تضمینی اقدام کند.

به موجب این تصمیم هیات دولت، قیمت فروش گندم بابت مصارف صنف و صنعت به ازای هر کیلوگرم ۱۸ هزار و ۵۰۰ ریال به استثنای نانوایی‌های آزادپز تعیین شد.

تصویب چندین لایحه موافقت‌نامه حقوقی بین ایران و برزیل در دولت

هیات دولت در ادامه، با تصویب چندین لایحه موافقت‌نامه حقوقی بین دولت‌های ایران و برزیل موافقت کرد.
لایحه معاهده انتقال محکومین به حبس و نیز لایحه معاهده استرداد مجرمین بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال برزیل از موارد مصوب هیات وزیران بود.

همچنین دو لایحه معاهده معاضدت حقوقی متقابل در امور کیفری و مدنی بین دو کشور، در جلسه امروز به تصویب اعضای دولت رسید.

عضویت انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان در کارگروه تنظیم بازار

هیات وزیران با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر عضویت انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان در کارگروه تنظیم بازار موافقت کرد.

دولت این تصمیم را با هدف افزایش مشارکت تشکل‌های مردم نهاد در امر کنترل و نظارت بر بازار در جلسه امروز خود اتخاذ کرد.

اعلام نظر دولت درخصوص تعدادی از طرح‌های نمایندگان مجلس

هیات وزیران در ادامه جلسه امروز، ضمن اعلام نظر درخصوص تعدادی از طرح‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نماینده خود را برای پیگیری موضوع تعیین کرد.
___________________________

ظرفیت‌های عظیمی در حوزه فولاد داریم
 
حمیدرضا رستگار رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد با اشاره به ظرفیت‌های عظیم فولاد در کشور، از خودکفایی این صنعت و قطع واردات آن خبر داد و گفت: این صنعت می‌تواند اقتصاد کشور را متحول کند.

وی رونق تولید را از مهمترین دلائل خودکفایی صنعت فولاد دانست.

رستگار، فاصله گرفتن از اقتصاد غیر دولتی، عدم توجه به تجربه پیشکسوتان عرصه تولید و تلاش برای رفع به هنگام موانع را از مهمترین دلائل پیچیدگی در رونق تولید معرفی کرد.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تصریح کرد: امروزه بخش خصوصی بدلیل برخوردار نبودن از امتیاز‌های ویژه توان رقابت در بازار‌های جهانی را ندارد و تداوم این روند موجب حذف آنان خواهد شد.

رستگار در ادامه افزود: یکی از مشکلات دیگر، تصمیمات خلق الساعه در حوزه اقتصاد است چراکه این موضوع تمام معادلات و برنامه ریزی‌های بنگاه‌های اقتصادی را دچار آشفتگی کرده و امکان پیش بینی منطقی را از آن‌ها در مبادلات تجاری گرفته است. بطور مثال همکاران ما در حوزه فولاد، بار‌ها و بار‌ها بدلیل این نوسانات، متضرر شده اند.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد با بیان اینکه دولت، تولیدکننده، توزیع کننده و صادرکننده باید نقش خود را بدرستی ایفا کنند گفت: مداخله در این حوزه ها، موجب هرج و مرج اقتصاد می‌شود که البته نقش نظارتی دولت، لازم و ضروری است.

رستگار با اشاره به اینکه باید اتاق فکری با حضور همه گروه‌های اقتصادی در همه بخش‌ها تشکیل شود تا به یک اتفاق نظری دست یابند اظهار کرد: پیش بینی‌ها از ثبات بازار فولاد، در اردیبهشت حکایت دارد.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در پایان گفت: نکته حائز اهمیت این است که ما باید بدانیم سرنوشت همه گروه‌های اقتصادی (تولیدکننده، سرمایه گذاری، توزیع کننده) در گرو برنامه‌های مشترک بوده و هریک باید در اقتصاد، نقش خود را ایفا کنند تا موانع برطرف شود.
___________________________

تصمیم کاخ سفید درباره لغو معافیت‌های خرید نفت تاثیر معکوس خواهد داشت

به نوشته نشریه تایم، کارشناسان معتقدند واکنش منفی از سوی کشور‌های خریدار نفت ایران که امکان توقف خرید نفت از این کشور را ندارند، می‌تواند تاثیری معکوس و برخلاف اهداف آمریکا از اجرای سیاست عدم ارائه معافیت‌های تحریمی برای کاخ سفید به بار بیاورد.

روز گذشته دولت ترامپ از تصمیم خود برای پایان دادن به معافیت‌های تحریمی ایران به ۸ کشوری که ۶ ماه پیش معاف شده بودند خبر داد.

این اقدام با هدف اجرای سیاست فشار حداکثری به ایران از سوی کاخ سفید اجرا شده، اما برخی مقامات وزارتخانه‌های امور خارجه، دفاع و حتی سازمان‌های امنیتی آمریکا در کنار کارشناسان هشدار دادند که این اقدام می‌تواند با ایجاد واکنش‌های منفی از سوی کشور‌هایی نظیر چین، ترکیه و عراق اثری معکوس و برخلاف اهداف آمریکا ایجاد کند.

در پاسخ به تحریم‌های آمریکا یونان، ایتالیا و تایوان از چند ماه پیش خرید نفت از ایران را متوقف کرده، اما چین، هند، کره جنوبی و ترکیه به خرید نفت از ایران ادامه دادند.

فشار اقتصادی علیه ایران صادرات نفت این کشور را از ۲ و نیم میلیون بشکه در روز به حدود یک میلیون بشکه رسانده و از طرف دیگر سرمایه‌گذاری در این کشور را نیز کاهش داده و ارزش ریال را نیز پایین آورده و به بالا رفتن تورم منجر شده است.

روز گذشته مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا از تصمیم دولت این کشور برای پایان دادن به معافیت‌ها خبر داده و گفته این اقدام در راستای تشدید فشار هدفمند بر اساس منافع امنیت ملی ما در کنار حفظ عرضه کافی نفت به بازار انجام می‌شود.

پمپئو می‌گوید هدف کاخ سفید از این اقدام وادار کردن ایران به مذاکره مجدد در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای این کشور، متوقف کردن توسعه فناوری موشک‌های بالستیک و حمایت از گروه‌های مقاومت از جمله حزب‌الله لبنان، حماس و حوثی‌ها در یمن است.

آمریکایی‌ها همچنین می‌خواهند ایران را به توقف حمایت از دولت‌های قانونی سوریه و ونزوئلا وادار کنند.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل از این اقدام حمایت کرده و وزیر نفت عربستان نیز گفته است که این کشور و دیگر تولیدکنندگان نفت تلاش خود را برای جلوگیری از خروج بازار از تعادل به کار خواهند رفت.

برخی مقامات آمریکایی و سیاست‌مداران دیگر کشور‌ها در کنار کارشناسان معتقدند بعید به نظر می‌رسد تشدید حمله به اقتصاد ایران از سوی آمریکا به تغییر رفتار ایران منجر شده و این کشور را پای میز مذاکره بکشاند و یا به تضعیف سپاه پاسداران و نیروی قدس سپاه منجر شود و یا حتی مردم را علیه نظام بشورانند.

آرون دیوید میلر کارشناس خاورمیانه و معاون مدیرکل مرکز بین‌المللی دانشوران وودرو ویلسون می‌گوید اگر شما نمی‌دانید که به کجا می‌روید، هر مسیری می‌تواند شما را به جایی برساند.

میلر این سؤال را مطرح می‌کند که استراتژی دولت ترامپ در قبال ایران چیست؟ حتی اگر هدف کاخ سفید تغییر نظام ایران و یا مجبور کردن این کشور به عقب‌نشینی از منطقه است این اقدام هیچ کدام از این اهداف را محقق نمی‌کند.

این مسئله فقط ایران را تحریک کرده و شرایط را برای رویارویی نظامی بین دو کشور فراهم می‌کند.

سؤال اینجاست که این مسئله چگونه می‌تواند شرایط را به نفع آمریکا تغییر دهد.

دولت آمریکا درباره عواقب تصمیم جدید خود فکر نکرده است

در عین حال دو مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود با انتقاد از سیاست کاخ سفید در قبال ایران می‌گویند که دولت آمریکا درباره تاثیرات این سیاست‌ها در بازار نفت و یا کشور‌هایی نظیر چین، هند، ترکیه و عراق به اندازه کافی فکر نکرده است.

سوزان مالونی کارشناس مسائل ایران در مؤسسه بروکینگز واشنگتن معتقد است دولت آمریکا بدون همکاری با کشور‌هایی که بیشترین تاثیر را از این مسئله می‌بینند اقدام به اجرای سیاستی کرده است که تاثیر زیادی نخواهد داشت.

وی معتقد است: عراق که هنوز مأمن برخی گروه‌های تروریستی است و با گذشت ۱۶ سال از حمله آمریکا همچنان با مشکلات جدی دست و پنجه نرم می‌کند به شدت نسبت به اجرای این سیاست‌ها آسیب‌پذیر است چرا که واردات گاز و برق از ایران برای اقتصاد این کشور عربی بسیار حیاتی است.

وزارت برق عراق دیروز اعلام کرده است که نمی‌تواند خرید گاز از ایران را متوقف کند.

این وزارتخانه عراقی تاکید کرده است در صورت توقف خرید گاز از ایران ۴ هزار مگاوات از ظرفیت تولید برق این کشور خاموش خواهد شد و از طرف دیگر جایگزینی برای گاز ایران برای بغداد وجود ندارد.

عراق اعلام کرده است نه تنها خرید گاز از ایران را متوقف نخواهد کرد بلکه تا چند ماه آینده ۴ میلیون متر مکعب در روز به واردات گاز ایران به عراق اضافه خواهد شد.

مالونی ادامه داد:‌ بدتر اینکه کاخ سفید پیش‌تر گفته بود که این معافیت‌ها را ادامه داده و کشور‌ها را به سمت کاهش خرید نفت از ایران سوق خواهد داد، اما یک دفعه اعلام کرده است که این معافیت‌ها در روز ۲ می‌پایان خواهد یافت.

این کارشناس مسائل ایران می‌گوید: به نظر می‌رسد دولت آمریکا درباره واکنش ایران به این تصمیم اخیر به اندازه کافی فکر نکرده است چرا که ایران می‌تواند در راستای نامتعادل کردن بازار نفت در زمان پیک تقاضا در تابستان جاری اقدام کند.

ترامپ طی توئیتی گفته است که عربستان و دیگر کشور‌های عضو اوپک در تحریم کامل نفت ایران عرضه به بازار را افزایش خواهند داد.

دو مقام امنیتی آمریکایی نیز می‌گویند شاید ایران تنگه هرمز را نبندد، اما می‌تواند با ایجاد اخلال در صادرات نفت عراق و یا حمله سایبری به تاسیسات نفتی عربستان، امارات، قطر و حتی آمریکا و یا به شرکت‌های نفتی اروپایی قیمت نفت را در تابستان جاری به شدت افزایش دهد.

پیش‌تر نیز در سال ۲۰۱۲ شاهد حملات مشابهی به تاسیسات نفتی عربستان و قطر از سوی طرفی ناشناس بودیم که از سوی وزیر دفاع وقت آمریکا سنگین‌ترین حمله به بخش خصوصی در تاریخ توصیف شده است.

در اوایل روز دوشنبه قیمت نفت سه درصد افزایش یافت.

ترامپ در توئیت خود مدعی شده که ایران به توصیه‌های اشتباه جان کری و تمام افرادی که در شکل‌گیری توافق بد هسته‌ای با ایران برای آمریکا نقش داشته‌اند، گوش داده است.

در واکنش به این تصمیم آمریکا کره جنوبی اعلام کرده است که همچنان مصر به دریافت معافیت از تحریم‌هاست و به مذاکرات در این زمینه ادامه خواهد داد.

هند نیز تاکید کرده است خرید نفت از ایران نباید متوقف گردد و این کشور در حال ارزیابی پیامد‌های تصمیم جدید آمریکا بوده و دهلی‌نو در زمان مناسب بیانیه‌ای درباره عدم صدور معافیت از تحریم‌های ایران برای این کشور از سوی واشنگتن صادر خواهد کرد.

چین نیز در واکنش به تصمیم اخیر آمریکا گفته است همواره مخالف تحریم‌های یکجانبه علیه ایران بوده‌ایم.

وزارت امور خارجه چین اعلام کرده است که همکاری دو جانبه چین با ایران مطابق قوانین بین‌المللی است و ناقض این قوانین نبوده است. /۳۰۳/۹۶۹/م
محمدرضا محمودخانی
ارسال نظرات